Inges ønskeseddel

 
Redigeringsdato: 250324
 
 
Tæppebanker
 
Kähler Urbania: lyshus city ( tjek pricerunner )
 
Troldekugle: Kærlighedstæppe, Hjerter i massevis  Glaskugle: Nordlys blomst, Pink diamant
 
Penge til oplevelser 
 
Deo: rive gauche fra YSL
 

 
 

Kanelkage

Kanelkagen

125 g smeltet margarine eller 1 dl flydende fedtstof
400 g sukker
½ l kærnemælk
4 tsk kanel 
2 tsk natron 
400 g mel

Glasur:

50 g margarine
250 g flormelis
2 tsk vanilie
4 spsk varm stærk kaffe 
1 - 4 spsk cacao

Fedtstof og sukker røres godt sammen og kærnemælken røres i.
Bland melet med natron og kanel og rør det sammen med det øvrige.
Hæld dejen i en bradepande ( 25x30 ) foret med bagepapir og bag den ved 200° i ca. 30 min.
Margarinen smeltes i en gryde, de øvrige ingredienser tilsættes og røres godt sammen.
Kagen afkøles og den halvlune glasur hældes over. Kan evt. pyntes med valnødder.
Vil man spare lidt på kalorierne, kan glasuren laves som almindelig flormelisglasur uden fedtstof.

Ovnbagt æblekage med crumble

6 pers.

6 spiseæbler

Kanel og evt. lidt sukker

50 g smuttede mandler

50 g hvedemel

75 g havregryn

75 brun farin

75 g smør eller flydende fedtstof med smørindhold

Skræl æblerne og skær dem i både. Læg dem i et smurt, ovnfast fad. Drys med kanel efter smag. ( Jeg bruger ca. 1 tsk ) Drys med lidt sukker, hvis ikke æblerne er søde. Fordel de grofthakkede mandler over æblerne. 

Rør hvedemel, havregryn, brun farin og smør til en smuldredej, og fordel den i fadet.

Bag kagen ved 200 grader i 20 min., til overfladen er gylden. Serveres lun med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.

Kan også tilberedes portionsvis i 6 små skåle.

Free Joomla templates by Ltheme